rode ogen reductie

Online fotocursus

Als de flitser wordt gebruikt om personen of dieren te fotograferen dan is het mogelijk dat de ogen van het onderwerp rood weergegeven worden.


Dit wordt veroorzaakt door het terugkaatsen van het licht vanuit het oog. Omdat de flitser alleen in donkere omstandigheden wordt gebruikt en de iris van het oog juist dan het grootst is, is deze terugkaatsing mogelijk.


Indien rode ogen reductie is ingeschakeld in het menu dan wordt er licht vanuit een lampje op de camera richting het onderwerp gestuurd met tot doel de iris te verkleinen.


Deze functie werkt het best als het onderwerp naar het reductielicht kijkt, aan personen kan gevraagd worden naar het lampje te kijken.


In de zoeker loopt een indicator af die aangeeft wanneer de foto het best genomen kan worden.


De ervaring leert dan personen met blauwe ogen meer last van dit fenomeen hebben dan personen met donkere ogen en dat het effect het sterkst is als het licht van de flitser de personen recht van voren belicht.


Hans Ros

info@123cursus-fotografie.nl

Tel: 06 - 11 520 092

CURSUSLOCATIE

De cursuslocatie van de basiscursus is in Waddinxveen en wordt nader bekend gemaakt in een email na aanmelding voor de cursus.


De cursus portretfotografie wordt gehouden in Den Haag


FACEBOOK

Like onze facebookpagina.

Copyright 2021 © All Rights Reserved