objectieven

Online fotocursus

Het beeld wordt door het objectief heen vastgelegd. Het objectief vangt het licht en richt dit op de sensor. Goede objectieven zijn in de fotografie belangrijker dan de camerabody.


Het objectief bepaalt namelijk wat er op de sensor wordt geprojecteerd en zorgt voor de scherpte, het contrast, de kleurechtheid en de helderheid van het beeld.


Objectieven zijn de laatste jaren steeds beter geworden, maar er blijft toch een duidelijk kwaliteitsverschil bestaan tussen verschillende klassen objectieven.


De kwaliteit en lichtsterkte van de goedkopere objectieven - dit geldt zeker voor de zoomobjectieven - is minder dan van de professionele tegenhangers. Gesteld kan worden dat een zoomobjectief altijd minder presteert dan een objectief met een vaste brandpuntafstand.


Om aan de vraag naar betaalbare objectieven te voldoen wordt helaas vaak ingeboet op de kwaliteit en degelijkheid van het objectief.


Dit is ook een reden waarom professionele objectieven veel meer kosten dan objectieven die bedoeld zijn voor de consumentenmarkt.


Een goed objectief hoeft echter niet altijd een vermogen te kosten. Standaard objectieven worden bijvoorbeeld in grote hoeveelheden geproduceerd waardoor de prijs laag gehouden kan worden.


Een standaard objectief zoals de 50 mm f/1.4 is lichtsterk, snel, super scherp en ook nog betaalbaar.


Waarom fotografeert dan niet iedereen met een 50 mm? Dit komt door de eigenschappen die een objectief met een bepaalde brandpuntafstand heeft.


 


 


Hans Ros

info@123cursus-fotografie.nl

Tel: 06 - 11 520 092

CURSUSLOCATIE

De cursuslocatie van de basiscursus is in Waddinxveen en wordt nader bekend gemaakt in een email na aanmelding voor de cursus.


De cursus portretfotografie wordt gehouden in Den Haag


FACEBOOK

Like onze facebookpagina.

Copyright 2021 © All Rights Reserved