camera

Online fotocursus

Net als bij het oog valt het teruggekaatste licht van het onderwerp op de voorste lens van het objectief en verplaatst zich daarna door de verschillende lens(groepen) naar de spiegel van de camera.


Een deel van het licht wordt door de spiegel naar boven gekaatst door de lichtmeter naar het pentaprisma en vervolgens via het oculair naar ons oog.


Een ander deel van het licht gaat door de spiegel en valt via de secundaire spiegel op de autofocussensor.


Na het half indrukken van de ontspanknop treedt de camera-elektronica in werking en gelijktijdig wordt het onderwerp scherpgesteld, de belichting gemeten, de witbalans, sluitertijd en bijhorend diafragma bepaald.


De camera is nu klaar om de foto te nemen zodra de ontspanknop verder wordt ingedrukt.


Na het volledig indrukken van de ontspanknop worden alle waarden gefixeerd. Vervolgens vindt er opnieuw een aantal zaken gelijktijdig plaats, het diafragma wordt gesloten, de sluiter opent zich en de sensor wordt belicht en dit alles in een fractie van duizendste van een seconde.


Na belichting keert het toestel weer naar zijn beginstand,  klaar voor een nieuwe opname.


Intussen wordt de informatie die de sensor oplevert verwerkt door een processor en als beeld weggeschreven naar het geheugenkaartje.


Hans Ros

info@123cursus-fotografie.nl

Tel: 06 - 11 520 092

CURSUSLOCATIE

De cursuslocatie van de basiscursus is in Waddinxveen en wordt nader bekend gemaakt in een email na aanmelding voor de cursus.


De cursus portretfotografie wordt gehouden in Den Haag


FACEBOOK

Like onze facebookpagina.

Copyright 2021 © All Rights Reserved